Advocaten en notarissen
DESKO-producten voor verbeterde veiligheid en nauwkeurigheid
Volgens de wettelijke uitgangspunten moeten bij notariële akten en diploma’s naast de naam ook de geboortedatum, de woonplaats en het adres worden vermeld. Als de achternaam anders is, moet ook de meisjesnaam worden vermeld. Volgens de huidige wet moet de notaris in het certificaat vermelden hoe hij of zij de identiteit van de persoon heeft vastgesteld (gefotografeerde federale identiteitskaart, rijbewijs). Verdere details zoals de uitvaardigende autoriteit en de uitgiftedatum zijn niet vereist. Het wordt echter aanbevolen om de exacte gegevens te verstrekken, zodat notarissen gemakkelijk kunnen bewijzen dat de identiteitskaart of een ander document daadwerkelijk aan hen is overhandigd.

Onze producten ondersteunen u als advocaat of notaris bij het voldoen aan de wettelijk voorgeschreven randvoorwaarden en bij het betrouwbaar identificeren van uw klanten met branchespecifieke oplossingen. Bovendien helpen onze scanners en andere identificatieverificatieapparatuur, evenals de bijbehorende authenticatiesoftware, u om de gegevensoverdracht en -verwerking te optimaliseren. Maximale veiligheid, versnelde werkprocessen en betere service voor uw klanten zijn slechts enkele van de voordelen die onze DESKO-toestellen te bieden hebben.

KEN UW KLANT (KYC)
Veilige documentauthenticatie

Het is essentieel voor advocaten en notarissen om de identiteit van alle partijen vast te stellen. Of u nu uw cliënten in juridische zaken vertegenwoordigt als advocaat of dat u testamenten, verkoop van onroerend goed of kindererkenning als notaris oplegt, de identiteit van de aanwezige personen moet wettelijk worden geverifieerd. Een louter visuele inspectie van identiteitsdocumenten brengt risico’s met zich mee, omdat zelfs een geoefend oog een goede vervalsing niet kan onderscheiden van een echte identiteitskaart. DESKO-scanners bieden betrouwbare beveiliging.

INNOVATIEVE TECHNOLOGIEËN VAN ONZE HARDWARE
Ken uw klant (KYC) – afhankelijk van het model en de uitrusting beschikken DESKO-producten over verschillende technologieën:

OCR-technologie

voor optische tekenherkenning in machineleesbare zones, zoals op paspoorten en ID-kaarten.

Camera

voor het vastleggen van afbeeldingen met verschillende lichtbronnen (zoals zichtbaar licht, infrarood licht en UV-licht).

Streepjescodescanners

voor 1D- en 2D-streepjescodes op papier en displays; sommige internationale identiteitsbewijzen zijn voorzien van een streepjescode.

Magneetstriplezers

voor kaarten met magneetstrip, zoals bankpassen en creditcards.

RFID-modules

(Radio Frequency Identification) voor het lezen van biometrische paspoorten.

NFC-modules

(Near Field Communication), bijvoorbeeld voor het uitlezen van medewerkerskaarten.

Slimme totaaloplossing voor notarissen en advocatenkantoren: DESKO ID | Analyse ®
Onze slimme alles-in-één oplossing DESKO ID | Analyse ® heeft zichzelf bewezen in gebruik bij overheden, advocatenkantoren en notariskantoren. Het bestaat uit een gevestigde DESKO-scanner, bijvoorbeeld de DESKO PENTA Scanner ® , en de analysesoftware ID | Analyse​ Het is buitengewoon gemakkelijk te gebruiken. De gescande gegevens worden binnen enkele seconden naar de applicatie overgebracht en duidelijk weergegeven. Eventuele afwijkingen die wijzen op mogelijke manipulatie of vervalsing van de identiteitskaart of het paspoort worden duidelijk en zichtbaar weergegeven. Indien nodig kunnen de gegevens, beeldopnames en analyserapporten worden opgeslagen en verder verwerkt. Met deze out-of-the-box combinatie van hardware en software kunt u vertrouwen op een analyseoplossing die al door veel van uw collega’s met succes wordt gebruikt.
Geoptimaliseerde werkprocessen dankzij nauwkeurige gegevensoverdracht
Het hebben van de juiste gegevens is een belangrijke voorwaarde voor succesvol werken. Onze apparaten vereenvoudigen en optimaliseren niet alleen veel van uw werkstappen, ze versnellen ze ook. In een eerste stap worden de ID-documenten gescand met een van onze apparaten en vervolgens doorgestuurd naar de software, die de resultaten duidelijk presenteert. Als tweede stap kunnen de gegevens worden opgeslagen en verder verwerkt. Op deze manier kunnen de naam, het adres en andere geregistreerde informatie op een eenvoudige manier en volledig zonder spelfouten worden overgebracht naar andere formulieren of documenten. Handmatige invoer is niet langer nodig, wat tijd bespaart en een indrukwekkende nauwkeurigheid biedt.