Publieke instellingen
Gewoon meer veiligheid met DESKO

De toegang tot gemeentelijke openbare voorzieningen wordt naast algemene bepalingen geregeld door bijzondere wettelijke bepalingen. Zo hebben alle inwoners van een gemeente het recht om gebruik te maken van de openbare voorzieningen van hun gemeente binnen de grenzen van de toepasselijke wetgeving.

In openbare gebouwen wordt de toegang tot de voorziening geregeld door de huisregels. Iedereen mag het gebouw betreden. De huiseigenaar kan echter ook toegangscontroles regelen als onderdeel van deze huisregels en dus selectiever omgaan met bezoekers.

Dit is de reden waarom onderwijsinstellingen zoals scholen, kleuterscholen en universiteiten, maar ook openbare autoriteiten en administraties, gebruikersvriendelijke, veilige oplossingen voor toegangscontrole nodig hebben om openbare voorzieningen te beschermen tegen onbevoegde toegang door derden. We bieden extra beveiliging met innovatieve producten voor toegangscontrole en identiteitsverificatie . Of het nu gaat om elektronische toegangscontroleoplossingen of ultramoderne toepassingen voor geoptimaliseerd bezoekersbeheer – onze branchespecifieke apparaten en beveiligingssoftwareoplossingen kunnen volledig worden aangepast aan uw eisen en zijn van topkwaliteit “Made in Germany”.

STATE-OF-THE-ART BEVEILIGINGSTECHNOLOGIEËN
voor elektronische verificatie

Beveiliging heeft vele facetten en daarom bieden onze producten een uitstekende flexibiliteit. Ons productportfolio bevat branchespecifieke, op maat gemaakte oplossingen voor praktische desktopoplossingen of mobiele apparaten, een klassiek ingebouwd product voor integratie in uw bestaande systeem of een gebruiksvriendelijke zelfbedieningsoplossing. Kies een apparaat dat aan uw eisen voldoet en perfect integreert in uw bestaande infrastructuur.

Je hebt ook opties als het gaat om het scala aan beschikbare functies. Onze apparaten bieden u innovatieve technologie om u te ondersteunen bij alle beveiligingsaangelegenheden, zoals het eenvoudig lezen van ID-documenten, het controleren op echtheid of uitgebreide gegevensoverdracht en -evaluatie:

OCR-technologie

voor optische tekenherkenning in de machine-readable zone (MRZ), zoals op ID-kaarten.

Streepjescodescanners

voor papier en displays, zoals op toegangsbewijzen en bezoekerspassen.

Magneetstriplezers

voor kaarten met magneetstrip, zoals bankpassen en creditcards.

RFID-modules

(Radio Frequency Identification) voor het lezen van biometrische paspoorten.

NFC-modules

(Near Field Communication), bijvoorbeeld voor het uitlezen van medewerkerskaarten en transponders.
FLEXIBELE BRANCHE-OPLOSSINGEN
voor uw individuele behoeften

De kwestie van veiligheid speelt een belangrijke rol bij openbare instellingen. Elke instelling heeft zijn eigen verwachtingen en specificaties over hoe en in hoeverre beveiligingsoplossingen geïmplementeerd kunnen worden.
Onderwijsinstellingen

Openbare onderwijsinstellingen zijn onder meer:

  • peuterspeelzalen en kinderdagverblijven
  • scholen
  • universiteiten
  • hogescholen
  • instellingen voor volwassenenonderwijs, zoals community colleges

Daarnaast zijn er instellingen met een indirecte educatieve missie, zoals:

  • bibliotheken
  • musea

Meer veiligheid kan worden toegepast op twee specifieke toepassingsgebieden in onderwijsinstellingen: elektronische toegangscontrole en digitaal bezoekersbeheer.

Toegangscontrole: bepaal wie toegang krijgt
Wilt u ervoor zorgen dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot het schoolgebouw of de kleuterschool om kinderen af ​​te zetten en op te halen? Of wil je ervoor zorgen dat alleen bezoekers met een lidmaatschaps- of identiteitskaart de bibliotheek kunnen betreden? DESKO-producten bieden intelligente oplossingen voor toegangscontrole. Ons brede productportfolio van scanners en swipe-readers is uitgerust met innovatieve functies voor het vastleggen van opgeslagen gegevens, zoals op transponders, ID-kaarten met magneetstrips en smartcards. Indien gewenst kan verificatie zelfs contactloos worden uitgevoerd door gebruik te maken van RFID- of NFC-modules. Dit vergemakkelijkt en versnelt veilige toegangscontrole en geeft u meer veiligheid en betere service.
Bezoekersregistratie: houd een overzicht
Hoeveel bezoekers zijn er momenteel in het museum? Zijn alle kinderen al op de kleuterschool aangekomen? Welke studenten waren vandaag afwezig? Zijn alle bibliotheekgasten en -medewerkers al uitgecheckt? Onze kaartlezers en scanners zijn compatibel met speciale softwareoplossingen die gegevensoverdracht en gegevensevaluatie mogelijk maken. U kunt bijvoorbeeld presentielijsten maken, de verzamelde gegevens eenvoudig overbrengen naar registratieformulieren en nog veel meer. Dit versnelt veel processen en vereenvoudigt uw dagelijkse werk.

Openbare besturen en archieven

Overheden en hun archieven, waarvan sommige vertrouwelijke documenten bevatten, vertrouwen ook op intelligente beveiligingsconcepten:

  • Toegangscontrole in gebouwen: DESKO-producten bieden een gemakkelijke en flexibele toegangscontrole. Voorzie uw medewerkers van ID-kaarten en gebruik verificatieapparatuur bij de ingang om ervoor te zorgen dat alleen mensen met toegangsautorisatie het gebouw of beschermde gebieden betreden. Alle anderen wordt automatisch de toegang geweigerd, bijvoorbeeld totdat ze zich identificeren bij een medewerker en zich persoonlijk registreren.
  • Bezoekersregistratie: Naast actieve toegangscontrole speelt ook bezoekersregistratie een belangrijke rol, vooral in archieven. Gebruik de combinatie van DESKO-verificatieapparaat en softwareapplicatie. De verzamelde gegevens worden overgebracht naar de applicatie op uw pc en kunnen worden gebruikt voor verdere analyses en aanwezigheidslijsten. Dit optimaliseert en versnelt uw werkprocessen en biedt uw bezoekers een betere service.